Izrādās, mums trūka izņēmuma


Photo by Outback
Mēs jūs uzmanām
Tomēr satriecoši, cik regulāri Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisija ar saviem lēmumiem atgādina par savu nevīžīgo attieksmi pret darbu un vīzdegunīgo attieksmi pret visu pārējo. Vēl ne gads nav pagājis kopš nepārdomātajiem konditorejas izstrādājumu nosaukumiem, kas pēc diviem mēnešiem bija «jāprecizē», kad jau atkal ir tapis neizprotams lēmums.

Šoreiz vairs nerakstīju komisijai, lai mēģinātu noskaidrot, kā šādu lēmumu var pamatot. Atliek tikai gaidīt, vai komisijai pietiks godprātības atkal «precizēt» savu lēmumu, un, ja pietiks, tad kad. Nu un šoreiz tomēr publicēju pirms nepilna gada saņemto Latviešu valodas ekspertu komisijas sastāvu. Mums taču ir jāzina savi varoņi, vai ne?


PS. «Precizējums» ir ietverts Agra Timuškas 2016. gada 8. februārī izveidotajā PDF datnē «LVEK lēmumi, 2015. gads». Tā kā komisijas sēžu protokoli mājaslapā vvc.gov.lv netiek publicēti, tad, protams, nekas nav traucējis «precizējumam» norādīt to pašu protokola numuru, kāds ir norādīts kļūmīgajai publikācijai: sak, mēs jau visu pareizi domājām, tikai līdz galam nepateicām. Un muļķību rakstīšana tviterī jau neskaitās, vai ne?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru